Popular Posts

Friday, January 14, 2011

Argentina

Mar del Plata


ARGENTINA

Argentina,este o tara foarte frumoasa,ocupa o mare parte din America de Sud , este a opta tara ca marime din lume.In Argentina,gasim toate formele de relief,munti,podisuri si campii,la granita cu Chile este traservata de Anzi,cel mai mare lant muntos din America de Sud.
Patagonia,ocupa mai mult decat jumatate din suprafata tarii,aici temperatura este mai scazuta ,chiar si cu 20 de grade fata de nordul tarii.In Patagonia,se gasesc multe locuri interesante de vizitat,poti sa mergi sa vezi o balena in Peninsula Valdez sau pinguni,din El Calafate poti sa ajungi la ghetarul Perito Moreno,sau ajungi in Ushuia,cel mai sudic oras din lume,poti sa faci o plimbare prin Parcul National Tara de Foc,unde se termina drumul natioal Ruta nr 3 din Buenos Aires,sunt atatea de vazut,iti trebuie timp si bani.
Eu am ajuns,in luna noiembrie in Argentina,am petrecut aproape o luna,cu siguranta o sa revin ,este o tara superba.Am calatorit,peste 6000 de km din Buenos Aires pana in Ushuaia la capatul pamantului,sunt 3079 de km si retur,dar a meritat,chiar daca a fost obositor.
Transportul in Argentina,se face cu autocarul sau avionul,nu exista cale ferata sa traverseze toata tara,doar pe anumite portiuni,dar asta este insuficient,intr-o tara asa mare.Am ales varianta cu autocarul,exista mai multe clase,de la comun pana la full-cama,scaunul se face pat,serviciile in autocar seamana cu cele aeriene,primesti mancare,te uiti la televizor,preturile sunt pe masura,un bilet poate sa ajunga si la 150 de euro.
Drumurile in general sunt foarte bune,mai putin pe ruta 40,mergi ore intregi pe drumul neasfaltat,din cauza asta pierzi destul timp,desi sunt persoane care merg special pentru acesta ruta,poate sa fie faimosa acesta ruta,dar nu este un drum superb,nu are nimic special,este doar un drum prin pampas.
Planul meu de calatorie a fost;
ziua 1-Am ajuns in Buenos Aires dimineata la 1.cazare si mult somn.
ziua 2-Buenos Aires
ziua 3-Buenos Aires-Mar del Plata-400 de km-5h30 min
ziua 4-Mar del Plata.plecare seara la 21.45spre Puerto Madryn
ziua 5-am ajuns la 15 in Puerto Madryn.cazare
ziua 6-P.Madryn-Peninsula Valdez,P.Delegrada,am vazut o balena,pinguni.
ziua 7-plecare la 15 spre Rio Gallegos.
ziua 8-am ajuns dimineata la 8.plecare spre Ushuaia,la 8.30 ajung la 23.50.total'36 de ore
ziua 9-Ushuaia-odihna
ziua 10-plimbare pe canal Beagle.
ziua 11-odihna.
ziua 12-parcul Tara de Foc
ziua 13-plecare dimineata la 5 spre Rio Gallegos-El Calafate.am ajuns la 23.
ziua 14-El Calafate
ziua 15-ghetarul Perito Moreno-intoarcere in El Calafate si plecare spre Esquel.
ziua 16-Esquel.am ajuns la ora 20.
ziua 17-plimbare cu trenul cu aburi din Esquel.plecare spre Bariloche4 ore.
ziua 18-vizita fabrica de ciocolata din Bariloche,centru vechi,plecare la 15 spre Buenos Aires
ziua 19-ziua 26-Buenos Aires.

7 comments:

 1. Wow cat de bine structurata si planificata a fost vacanta ta!!! Felicitari! Pozele sunt superbe si ma bucur ca te-ai distrat! Astept si alte pareri vis a vis de celelalte locuri vizitate pana acum.Pupici!

  ReplyDelete
 2. I love Argentina and also Buenos Aires, fantastic posts!
  Thanks so much for your visit a while ago...

  Love and be always welcome !

  Kira

  ReplyDelete
 3. da,a fost superb,m-am indragostit de Argentina dar m-ai ales de Buenos Aires,am ramas impresionata in cel mai placut mod.

  kira -yes,Argentina it is beautiful country and Buenos Aires a amazing city,i want to come back maybe in january 2012,maybe i want to see more countries from America South.

  ReplyDelete
 4. Wow! ABsolut superb - I wish I was there with you!

  ReplyDelete
 5. a fost superb,maine daca as alege un loc unde sa plec in vacanta,eu as vrea sa vad tot Argentina dar mai sunt atatea tari de vizitat dar in maxim 2-3 o sa revad acesta tara.

  ReplyDelete